Domotica

Domotica voor nieuwbouw of grondige renovatie. Stuur je huis aan via je smartphone of via slimme sensoren met de domotica systemen van Niko Home Control en Qbus

 

Met domotica of huisautomatisering bedoelen we de plaatsing van een slimme aansturing om verschillende aspecten van het dagelijks leven te automatiseren en te beheren via een busbekabeling. Alle componenten verbonden op de “bus” communiceren met elkaar via de centrale aansturing, die in de zekeringskast wordt geplaatst. Het algemeen doel van domotica is om het comfort, de veiligheid en en het energieverbruik in huis te verhogen. Er wordt meestal gewerkt met de domotica systemen van Niko en Qbus.

We geven graag enkele voorbeelden van de rijkdom aan mogelijkheden met domotica:

 

  • Slimme verlichting: automatische verlichtingssystemen kunnen worden geprogrammeerd om op bepaalde tijdstippen in- en uit te schakelen of te dimmen en zo sferen te creëren. Ze kunnen ook worden uitgerust met bewegingssensoren om enkel in te schakelen bij beweging. Pas de kleuren, intensiteit en
  • Slimme thermostaat: deze kunnen de temperatuur in huis regelen op basis van vooraf door u ingestelde schema’s of op afstand worden bediend via een smartphone-app. Ze zijn zo slim dat ze je verbruik kunnen analyseren en zo je verbruik optimaliseren.
  • Alarmsysteem: denk maar aan camerabewaking, parlo- en videofoons of bewegingssensoren in ramen en deuren. Deze kunnen worden geïntegreerd met slimme vergrendelingen om de veiligheid tegen inbraak te verbeteren en meldingen naar de smartphone van de gebruiker te sturen.
  • Toegangscontrole: slimme elektrische sloten op je voordeur of toegangspoort kunnen worden bediend via een smartphone-app, waardoor je vanop afstand toegang tot je huis kan verlenen aan gasten, techniekers, familie etc.
  • Slimme stopcontacten: domotica kan helpen bij het monitoren en beheren van je energieverbruik in huis. We plaaten hiervoor slimme stopcontacten met geïntegreerde energiemeters die kunnen aan- of uitgezet worden tijdens dode momenten. Sluipverbruik kan op de eindrekening aanzienlijk oplopen.
  • Zonwering, automatische gordijnen en rolluikbediening via domotica of in combinatie met lichtsensoren: aansturing via je smartphone, binnendisplay of volledig automatisch dankzij slimme lichtsensoren.
  • Bewateringssystemen of irrigatie: geautomatiseerde sproeiers of bewateringssystemen kunnen worden geprogrammeerd om je gazon of beplanting water te geven op specifieke tijden.

Merken die wij gebruiken